Wandafwerking

Wandafwerking


Sausen (binnen)

Wij kunnen voor u het oppervlak in elk gewenste kleur sausen. Tevens zijn er voor deze vorm van wandafwerking ook vele mogelijkheden, denkt u eens aan de trend van dit moment. Krijtverf op de muren voor een pure en authentieke sfeer in huis.

 

 

Sausen (buiten)

Ook uw gevels kunnen in elk gewenste kleur gesausd worden, voor een compleet andere uitstraling. Hierbij werken wij met producten die uitermate geschikt zijn tegen alle weersinvloeden.

 

 

 

Stukadoren

*Een stukadoor, stuc-, plak- of pleisterwerker is een vakman die een afwerklaag van stucwerk aanbrengt op muren en plafonds in het interieur van een gebouw. Dit kan dienen als bescherming of alleen ter verfraaiing. De afwerklaag kan bestaan uit pleister of specie van uiteenlopende samenstelling. In de vroegere eeuwen, met name in de 18e eeuw, leverden gespecialiseerde stukadoors, sierstucwerkers, een belangrijke bijdrage aan de barokke decoratie van kerken, paleizen, woonhuizen en openbare gebouwen.*

 

 

Sierpleister

Sierpleister is een mooie en praktische afwerking van uw muren. Grote voordelen van sierpleister is dat het tegen een stootje kan en makkelijk te reinigen is. De meest gebruikte soorten sierpleister zijn

  • Spachtelputz stucwerk
  • Rustiekputz stucwerk
  • Granol stucwerk

 

Spachtelputz

Spachtelputz stucwerk is een mengsel van gebroken marmerkorrels en een bindmiddel op basis van kunststof. Meestal wordt dit aangebracht  in een laag van 1 tot 4 millimeter. Er zijn verschillende korreldiktes spachtelputz verkrijgbaar, zodat u de keuze heeft uit verschillende structuren. Spachtelputz is de meest gebruikte soort sierpleister.


Rustiekputz

Rustiekputz is een sierpleister op kunststof basis. U kunt rustiekputz dus kiezen voor stucwerk op binnen- en buitenmuren. Rustiekputz stucwerk heeft een iets grovere structuur dan spachtelputz. U heeft keuze uit verschillende korreldiktes, die de grofheid van de structuur bepalen. Kenmerkend voor rustiekputz stucwerk zijn de lichte groefjes die ontstaan in de structuur.

Granol stucwerk

Granol stucwerk heeft een grovere structuur dan rustiekputz en spachtelputz. Met de groefjes en putjes in de structuur van granol kan je verschillende patronen maken. Door granol gedraaid of ‘waaiervormig’ aan te brengen ontstaat een grove, regelmatige structuur. Een ‘staande’ afwerking met granol is ook mogelijk. De verticale groefjes in het stucwerk doen dan denken aan boomschors.


Gladstucwerk

Gladstucwerk wordt vooral toegepast om oneffenheden weg te werken door handmatig een laag gips aan te brengen, dat daarna uitgevlakt wordt tot een mooie egale ondergrond.

Gladstucwerk is toepasbaar is alle ruimtes vanwege zijn goede weerstand tegen vocht, waardoor het ideaal is als ondergrond in een badkamer voor het tegelwerk.

Het behang klaar maken van een ondergrond wordt ook middels gladstucwerk uitgevoerd.

 

Behangen

Behang, we kennen het allemaal. Wij verwerken het in alle soorten kleuren en maten, wij  maken een onderscheid in de volgende.

 

 

 

na
voor

Patroonbehang

Ook in patroonbehang is er keuze in overvloed. Wij kunnen voor u alle soorten verwerken.

Glasweefselbehang

Glasweefselbehang dat ook wel glasvezelbehang wordt genoemd heeft als basis fijne glasvezels. Na weving en persing is het resultaat een fijn en zeer sterk gaas. Daarin kunnen verdikkingen worden aangebracht, zodat een mooie structuur van het glasweefselbehang zichtbaar wordt. Dit geeft dan de verschillende “patronen” zoals bv blokjes motief of de vissengraad. Wij kunnen voor u alle soorten verwerken.

Renovlies

Renovlies (afkorting van renovatievlies) behang is een goed alternatief voor gladstucwerk, het is perfect voor het herstellen van oud stucwerk. Het maakt oudere muren weer als nieuw. Renovlies is mooi egaal, plaatsen we meestal zonder structuur (dit is wel mogelijk) en is overschilderbaar, wij bepalen de dikte aan de hand van de ondergrond.